Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Eurofins Scientific hard onderuit
Beeld: ABM Financial News

Eurofins Scientific hard onderuit

(ABM FN-Dow Jones) De aandelen van Eurofins Scientific daalden maandag hard in Parijs nadat een short-seller de betrouwbaarheid van de resultaten van het Franse bedrijf in twijfel trok en de CEO en oprichter van de laboratoriumdienstengroep beschuldigde van het wegsluizen van geld.

Short-seller Muddy Waters Capital stelde in een rapport dat Eurofins Scientific, dat test- en ondersteunende diensten levert aan de farmaceutische, voedings-, milieu-, landbouw- en consumentenproductenindustrie en aan overheden, mogelijk te hoge winsten, kassaldi en andere activarekeningen heeft opgegeven.

Muddy Waters beschuldigde ook Dr. Gilles Martin, Eurofins' oprichter, CEO en grootaandeelhouder, van het wegsluizen van geld uit het bedrijf.

Eurofins was niet direct beschikbaar voor commentaar toen het werd benaderd door Dow Jones Newswires.

Eind vorig jaar bezat de familie Martin 32,7 procent van de aandelen van Eurofins Scientific, volgens de website van het bedrijf.

Aandelen van Eurofins Scientific, dat zetelt in Luxemburg, maar een notering heeft in de Franse CAC 40, daalden maandag bijna 21 procent op 41,74 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUROFINS SCIEN.INH.EO 0,1 kopen verkopen

50% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.