Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Apple stelt Europese lancering AI-functie uit
Beeld: EC

Apple stelt Europese lancering AI-functie uit

(ABM FN-Dow Jones) Apple zal dit jaar waarschijnlijk niet zijn kunstmatige intelligentie-functie Apple Intelligence uitrollen voor miljoenen klanten in Europa, vanwege zorgen over de regelgeving van de techindustrie in de Europese Unie. Dit meldde de Amerikaanse techreus vrijdagavond laat.

De Digital Markets Act van de EU legt verregaande beperkingen op aan grote technologiebedrijven en digitale concurrentie. Eén vereiste is interoperabiliteit, wat betekent dat software moet worden ontwikkeld die kan werken op verschillende besturingssystemen en hardware, zodat het voor consumenten makkelijker wordt om hun gegevens te verplaatsen of van provider te wisselen.

Volgens Apple dwingen deze eisen het bedrijf "om de integriteit van onze producten te compromitteren op manieren die de privacy van gebruikers en de beveiliging van gegevens in gevaar brengen".

"We zijn zeer gemotiveerd om deze technologieën toegankelijk te maken voor alle gebruikers", zei Apple verder, eraan toevoegend dat het vastbesloten is om samen met de Europese Commissie naar een oplossing te zoeken.

De Commissie zei in een reactie dat grote techbedrijven die onder de DMA vallen "welkom zijn om hun diensten aan te bieden in Europa, op voorwaarde dat ze voldoen aan onze regels om eerlijke concurrentie te garanderen."

Apple Intelligence biedt gebruikers een AI-assistent die diep in de besturingssystemen van de iPhone, iPad en Mac is geïntegreerd. De AI-functie zal de persoonlijke informatie van gebruikers kunnen scannen om te helpen met verschillende taken, zoals het proeflezen van een tekst, het oproepen van foto's of het maken van aangepaste emoji's. Apple Intelligence integreert ook met OpenAI's populaire chatbot ChatGPT. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Zijn de hoge verwachtingen van Apple realistisch?
  2. EU accepteert toezeggingen Apple om mobiele betalingen open te stellen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple kopen verkopen

100% zegt verkopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.