Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Olieprijzen dalen richting weekend
Beeld: ABM Financial News

Olieprijzen dalen richting weekend

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen zijn vrijdag gedaald. Bij een settlement van 80,73 dollar werd een vat West Texas Intermediate op dagbasis 0,7 procent goedkoper. De prijs voor een vat Brent daalde bijna 2 procent op 84,21 dollar.

Op weekbasis stegen de olieprijzen met zo'n drie procent. De oliemarkten werden ondersteund door de toenemende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten en de dalende Amerikaanse voorraden die geruststelling bieden over de vooruitzichten voor de vraag naar olie.

Beleggers proberen de kans op een breder conflict in het Midden-Oosten in te schatten, nu het conflict tussen Israël en Libanon dreigt te escaleren. Het Israëlische leger heeft plannen goedgekeurd voor een mogelijke invasie van Libanon, terwijl de leider van de door Iran gesteunde Hezbollah heeft gedreigd dat niets in Israël nog veilig is en dat het conflict zelfs Cyprus zou kunnen overspoelen.

"Nu het vooruitzicht van een totale oorlog tussen Israël en Hezbollah toeneemt, kan de hele regio binnenkort worden betrokken bij een conflict dat het potentieel heeft om een van de belangrijkste [olie]productiegebieden van de wereld te verstoren," zei analist Ricardo Evangelista van ActivTrades.

De rally zou volgens analisten van Citigroup tot het einde van de zomer kunnen aanhouden, gezien de seizoensgebonden hogere vraag, de hernieuwde confrontatie tussen Israël en Hezbollah en het orkaanseizoen dat de komende tijd echt zal losbarsten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.