Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: vooruitzichten Nvidia blijven solide met zicht op meer
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: vooruitzichten Nvidia blijven solide met zicht op meer

(ABM FN-Dow Jones) De sterke stijging van het aandeel Nvidia maakt het kwetsbaar voor winstnemingen, maar een eventuele daling zal slechts van korte duur zijn. Dat meldde Bank of America vrijdag in een rapport.

De implementatie van GenAI-hardware zit nog altijd pas in het tweede jaar van een cyclus van drie tot vijf jaar, aldus analist Vivek Arya. En ondertussen lanceert Nvidia nieuwe modellen, zoals de Blackwell AI accelerator, en diensten.

Bovendien vindt Arya de waardering van Nvidia aantrekkelijk met een consensus van 35 tot 40 keer de winst en slechts 30 als alles meezit.

In tegenstelling tot de 'dotcom-boom' die werd gefinancierd met risicovolle schulden, is dat nu een heel ander verhaal volgens Bank of America. Het zijn immers de grootste en best gefinancierde techbedrijven die in de AI-race zitten.

Verder denkt de analist dat de markt vooral kijkt naar de dominante positie van Nvidia in hardware, maar worden de vooruitzichten voor software onderschat. Dit wordt volgens Arya een toekomstige inkomstenstroom voor Nvidia, terwijl dit de relatie met de grootste klanten nog verder versterkt.

Bank of America handhaafde het koopadvies voor Nvidia en hanteert een koersdoel van 150,00 dollar. Het aandeel Nvidia daalde vrijdag 1,2 procent tot 129,17 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: nog altijd rek in aandelen
  2. Aantrekkelijker prijskaartje voor Nvidia

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NVIDIA Corp kopen verkopen

80% zegt kopen

5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.