Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Europese beurzen lager rond middaguur
Beeld: ABM Financial News

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag lager na tegenvallende inkoopmanagersdata uit de eurozone en het VK.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een min van 0,9 procent op 514,43 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,6 procent naar 18.154 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,6 procent met een stand van 7.628 punten. De Britse FTSE daalde 0,9 procent naar 8.1953 punten. 

De inkoopmanagersindices uit de eurozone lieten een vertraging zien en kwamen overwegend lager uit dan verwacht, terwijl de prijzen in de maakindustrie en de Duitse dienstensector opliepen.

Hamburg Commercial Bank ziet verder nogal wat onzekerheid in de markt komen in aanloop naar de Franse parlementsverkiezingen.

De olieprijs bewoog vrijdag nauwelijks.

De euro/dollar noteerde op 1,0697. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0711 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0703 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Britvic heeft een vernieuwd bod van de Deens bierbrouwer Carlsberg afgewezen. Het nieuwste bod van de Denen bedroeg 12,50 Britse pond per aandeel Britvic, 0,50 pond meer dan het eerste bod. Het aandeel Carlsberg noteerde 8,0 procent lager en Britvic juist 10,4 procent hoger.

BP wil zich helemaal inkopen in de joint venture BP Bunge Bioenergia, volgens Citi Research een verstandige zet, vanwege het voortvarende investeringsbeleid van BP dat eerder dit jaar zich ook al inkocht in Lightsource dat zich bezighoudt met zonne-energie. De koers van BP steeg 0,9 procent.

Kuehne + Nagel hanteert te ambitieuze doelstelling, vindt zakenbank Stifel. Het Zwitsers transportbedrijf heeft de outlook voor 2024 weliswaar verlaagd, maar die voor 2026 staat nog overeind. De koers daalde 0,3 procent.

Na de koersval van donderdag herstelde Danone vrijdag met 1,5 procent. Gisteren daalde het aandeel 2,6 procent na het presenteren van nieuwe doelstellingen.

Rheinmetall won 0,6 procent. Donderdag zat het aandeel ook al met ruim 2 procent in de lift, nadat het de grootste order in de bedrijfsgeschiedenis kon noteren.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting een iets lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het rood.

De S&P 500 daalde donderdag 0,3 procent naar 5.473,17 punten, de Dow Jones index won 0,8 procent op 39.134,76 punten en de Nasdaq noteerde 0,8 procent lager op 17.721,59 punten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.