Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
SMA Solar Technology onderuit op forse winstwaarschuwing
Beeld: ABM Financial News

SMA Solar Technology onderuit op forse winstwaarschuwing

(ABM FN-Dow Jones) SMA Solar Technology heeft een stevige winstwaarschuwing afgegeven op basis van een fors lagere omzetverwachting. Dat maakte de Duitse aanbieder van zonne-energiesystemen bekend.

De verwachting voor het EBITDA-resultaat werd omlaag bijgesteld naar 80 miljoen tot 130 miljoen euro. Dat is ruim de helft minder dan de indicatie van 220 miljoen tot 290 miljoen euro die het bedrijf eerder als vooruitblik gaf.

De omzetverwachting ging van een bandbreedte van 1,95 miljard tot 2,22 miljard naar een bandbreedte van 1,55 miljard tot 1,70 miljard euro.

SMA Solar noemt als reden voor de bijstelling de "aanhoudend volatiele markt" en "vertraagde groei" van binnenkomende orders, als gevolg van aanhoudend grote voorraden bij distributeurs en installateurs. Dit leidt tot teleurstellende trends in de omzet en winst van de segmenten Home Solutions en Commercial & Industrial Solutions, aldus SMA Solar.

Ook is er volgens het bedrijf nieuwe onzekerheid in de markt over het politieke klimaat, door de recente uitkomst van de Europese verkiezingen en de aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten op 5 november.

Het segment Large Scale & Project Solutions draait wel naar verwachting, met een sterke omzet- en EBITDA-groei dit jaar.

Het aandeel daalde woensdag 28 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SMA Solar Technology kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.