Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: Citi verhoogt koersdoel Prosus
Beeld: Prosus

Beursblik: Citi verhoogt koersdoel Prosus

(ABM FN-Dow Jones) Citi Research heeft maandag het koersdoel voor Prosus verhoogd van 42,50 naar 44,50 euro, met een herhaling van het koopadvies.

De analisten van de Amerikaanse bank wijzen erop dat ze na hun diepe analyse substantiële mogelijkheden zien voor het ontsluiten van circa 5 miljard dollar aan aandeelhouderswaarde. Dit bijvoorbeeld door het afstoten van bepaalde beursgenoteerde activa die niet tot de kernportefeuille behoren zoals Meituan & Trip.com.

Maar ook het afstoten van niet-beursgenoteerde activa op middellange termijn zoals bijvoorbeeld iFood, PayU ex-GPO kunnen extra inkomsten genereren.

Citi verwacht dat dit een aanvulling zal zijn op de voortdurende terugkoop met open einde, gecreëerd binnen Prosus en Naspers sinds 22 juni. Citi schat dat het gaat om circa 30 miljard dollar aan aandeelhouderswaarde.

In samenwerking met Alicia Yap, Citi's hoofd van Pan-Asia Internet, bekeken de analisten ook  de vooruitzichten voor Tencent, waarover Citi positief bleef met een koersdoel van 515 Hong Kong Dollar.

Citi houdt rekening met een terugkeer naar positieve groei in binnenlandse gaming vanaf het tweede kwartaal van 2024 en het verbeteren van de tractie van de advertentievraag.

Citi is ook te spreken over de verwachte aanhoudende beloningen aan aandeelhouders en  het trackrecord van Tencent qua de uitvoering ervan.

Prosus noteerde maandag 0,4 procent lager op 33,80 euro.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: chippers trekken de kar in de AEX
  2. Prosus maakt eindelijk winst met e-commerce

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS kopen verkopen

83% zegt kopen

6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.