Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: ING verhoogt koersdoel Van Lanschot Kempen
Beeld: Van Lanschot Kempen

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Van Lanschot Kempen

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor het aandeel Van Lanschot verhoogd van 33,50 naar 40,20 euro, in aanloop naar de beleggersdag op 20 juni. Het koopadvies blijft staan, bleek donderdag uit het analistenrapport.

Op de beleggersdag zal Van Lanschot Kempen naar verwachting focussen op de groeistrategie, met name ook in België, op de kosten en de aandeelhoudersbeloning, stelde ING.  Analist Jason Kalamboussis verwacht onder andere meer details over de marges op de fee-inkomsten.

Bij de eerstekwartaalcijfers verraste Van Lanschot al met meer details, waar geen verwachtingen voor waren afgegeven door analisten. De winstgroei van 62 procent was sterk, evenals de kapitaalpositie, oordeelde ING.

Op kapitaalgebied voorziet Kalamboussis dat Van Lanschot Kempen speciale dividenden zal blijven uitkeren, maar op een lager niveau dan afgelopen jaren, tenzij er overnamekansen zijn.

Voor de tweede helft van 2024 rekent Kalamboussis op een speciaaldividend van 1,50 euro per aandeel en voor 2025 op circa 0,50 tot 0,75 euro per aandeel. Daarmee zou de bank net boven het kapitaaldoel van 17,5 procent blijven.

Kalamboussis verwacht verder dat de bank tijdens de beleggersdag zijn doelstelling voor de kostenratio zal aanscherpen. Het huidige doel is 70 procent, maar het nieuwe doel kan daar ruim onder komen te liggen. 

Het aandeel Van Lanschot Kempen steeg donderdag met 5,3 procent naar 39,50 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Van Lanschot Kempen legt de lat opvallend hoog
  2. Slotcall: Nieuw record AEX, chippers trekken de kar, banken maken het nieuws

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Van Lanschot Kempen NV kopen verkopen

100% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.