Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Powell: bescheiden vooruitgang op het gebied van de inflatie
Beeld: Federal Reserve

Powell: bescheiden vooruitgang op het gebied van de inflatie

(ABM FN-Dow Jones) De daling van de Amerikaanse inflatie zal waarschijnlijk langer duren dan eerder verwacht, waardoor er naar verwachting één rentedaling dit jaar in zit . Dit is de strekking van de woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell volgend op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

De Fed zal de rente wellicht alleen sneller verlagen als de inflatie vlotter daalt dan verwacht, of de economie rapper verzwakt dan geanticipeerd. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank woensdagavond tegen ABM Financial News.

Powell erkende dat de meeste Fed-functionarissen denken dat de centrale bank dit jaar de rente een of twee keer zal verlagen, maar hij gaf weinig aanwijzingen over zijn eigen voorspelling.

Hij maakte duidelijk dat ambtenaren meer bemoedigende inflatiegegevens moeten zien voordat ze de rente verlagen, nadat ze woensdag één hoopgevend rapport hadden ontvangen.

Powell suggereerde ook dat de kracht van de economie, en de arbeidsmarkt in het bijzonder, een rol zou spelen in het besluit van de Fed. Hij gaf aan dat een zwakkere economie de kansen op een rentedaling zou vergroten, maar merkte op dat de economie momenteel op een solide basis lijkt te staan.

De Amerikaanse centrale bank handhaafde woensdag de rente op een niveau van 5,25 tot 5,50 procent. Het besluit werd unaniem genomen. In juli van vorig jaar verhoogde de Fed de rente voor het laatst en sindsdien staat de rente op 5,25 tot 5,50 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.