Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Olieprijzen licht hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijzen licht hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen zijn woensdag hoger gesloten, ondanks de toegenomen voorraden in de VS.

De juli-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,77 procent hoger op 78,50 dollar op de New York Mercantile Exchange. Brentolie werd 0,83 procent duurder op 82,60 dollar per vat.

De olieprijzen stegen aanvankelijk harder, nadat beleggers speculeerden op een krapper aanbod later dit jaar. De indicatie van de Federal Reserve dat de rente dit jaar slechts één keer zou worden verlaagd, en de toegenomen Amerikaanse voorraden beperkten uiteindelijk de winsten.

In de week eindigend op 7 juni stegen de voorraden ruwe olie met 3,7 miljoen vaten naar 459,7 miljoen vaten.

De benzinevoorraden stegen met 2,6 miljoen vaten naar 233,5 miljoen vaten en de voorraden stookolie en diesel stegen met 0,9 miljoen naar 123,4 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 95,4 naar 95,0 procent.

De OPEC bleef ondertussen vasthouden aan haar verwachte vraaggroei van 2,2 miljoen vaten per dag, dankzij de solide mondiale economische groei van 2,8 procent dit jaar. Deze voorspellingen botsten enigszins met de negatieve vooruitzichten van het Internationaal Energieagentschap, dat juist een verzwakkende vraag en een stijgend aanbod ziet.

De voorspellingen van de OPEC laten zien dat de vraag naar olie veel sterker zal stijgen dan het IEA verwacht. Andere banken, waaronder J.P. Morgan, zeggen ook dat ze geen piek in zicht zien in de vraag naar olie.

Zelfs Citi-analisten, die over het algemeen “bearish” zijn ten aanzien van olie, verwachten dat de prijzen op de korte termijn onvoorspelbaar zullen zijn, grotendeels vanwege het geweld in het Midden-Oosten en de kans dat de OPEC haar beleid over het hervatten van de productie wijzigt. "De zomerperiode zou nog krap kunnen worden voor de markten voor ruwe olie", schreven de Citi-analisten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.