Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: Besi stelt gerust voor middellange termijn
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Besi stelt gerust voor middellange termijn

(ABM FN-Dow Jones) De vooruitzichten voor BE Semiconductor Industries voor de middellange termijn zijn geruststellend, maar op korte termijn houdt de onzekerheid aan. Dit concludeerden analisten van UBS vrijdag in een rapport, nadat Besi donderdag in Oostenrijk een beleggersdag organiseerde.

Besi mikt nog altijd op een omzet van 1 miljard euro +++. Die 1 miljard euro geldt voor de traditionele activiteiten en de plusjes refereren aan de nieuwe producten, zoals hybrid bonding en thermal compression bonding. Elke plus staat voor 100 miljoen euro omzet.

Voor 2026 rekent UBS op een omzet van 1,3 miljard euro en voor 2027 op 1,5 miljard euro.

Maar waar Besi eerder uitging van een brutomarge van 60 tot 64 procent, verhoogde de halfgeleiderspecialist donderdag de doelstelling naar 62 tot 66 procent. Analisten hielden al rekening met een verhoging, nadat Besi vorig jaar een marge van 65 procent behaalde.

De doelstelling van Besi voor de operationele marge werd donderdag eveneens verhoogd, van 30 tot 45 procent naar 35 tot 50 procent.

De meeste tijdspaden voor hybrid bonding bleven onveranderd, maar Besi denkt wel dat de adoptie van high bandwith-memory, of HBM, in de geheugenmarkt een jaar langer zal duren, maar dat verraste UBS niet. Op langere termijn oogt de interesse van grote klanten goed, maar op korte termijn is de volatiliteit een stuk groter, waarschuwde de Zwitserse bank.

Verder liet Besi weten dat het verwacht dat de marktomstandigheden in de tweede jaarhelft zullen verbeteren.

UBS heeft een Neutraal advies op Besi met een koersdoel van 138,20 euro. Het aandeel steeg vrijdag 2,6 procent naar 147,35 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Besi wil 350 miljoen ophalen met obligaties
  2. Profiteert Besi van nieuwe Apple-chip? Dít weten we tot nu toe

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI kopen verkopen

100% zegt kopen

5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.