Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: geen grote verrassingen verwacht bij Renewi
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: geen grote verrassingen verwacht bij Renewi

(ABM FN-Dow Jones) Renewi presenteert donderdag de cijfers over het afgelopen boekjaar en die zullen vermoedelijk geen grote verrassingen opleveren.

Eind april liet Renewi al weten dat in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart, de omzet op jaarbasis iets lager zal uitvallen.

De analistenconsensus gaat uit van krap 1,9 miljard euro omzet.

De afval- en recyclingspecialist met een notering op het Damrak liet toen ook weten dat dankzij voortdurende kostenverlagingen, digitalisering, uitvoering van strategische initiatieven en een sterk momentum in de tweede jaarhelft de onderliggende EBIT-marge zou zijn verbeterd.

De onderliggende EBIT wordt door de analisten geschat op 108 miljoen euro.

Het afvalbedrijf benadrukte daarom ook dat de jaarcijfers conform de begin 2024 verlaagde verwachtingen zullen uitkomen en daarmee ook in lijn met de marktverwachtingen.

De kaspositie profiteerde daarnaast in de tweede jaarhelft door ingrepen in het werkkapitaalbeheer, de verkoop van de Hemweglocatie in Amsterdam en uitstel van de ingebruikname van een geavanceerde sorteerlijn in Puurs.

Zo kwam de kernschuld eind maart dit jaar uit op 367 miljoen euro.

Renewi kondigde al aan dat het verwacht over het boekjaar 2024 een "bescheiden" dividend uit te keren. Analist Joren Van Aken van Degroof Petercam rekent op 0,10 euro per aandeel dividend. En de analist ziet dit stijgen naar 0,15 euro per aandeel voor het nieuwe boekjaar.

Voor het lopende boekjaar 2025 mikt de analistenconsensus op een stijging van de omzet naar ruim 1,9 miljard euro met een onderliggende EBIT van 126 miljoen euro.

Van Aken zei naast de jaarcijfers, vooral uit te kijken naar de hoeveelheid TGG, ofwel thermisch gereinigde grond, bij ATM. Die zou volgens de analist nog maximaal 450 kiloton mogen zijn. En hij verwacht een update over de 300 kiloton waarover Renewi eerder zei te onderhandelen.

Ook hoopt de analist op nieuws over UK Municipal, dat verkocht zal worden.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Jaarvergadering Renewi keurt alle agendapunten goed
  2. Renewi recyclet medische materialen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI kopen verkopen

100% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.