Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: ING positief over Duitse overname ABN AMRO
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: ING positief over Duitse overname ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) De overname van ABN AMRO van de Duitse private bank Hauck Aufhäuser Lampe is een goede deal, waarmee ABN zijn positie versterkt, die het in Duitsland met Bethmann Bank al heeft op het gebied van vermogensbeheer. Dit bleek dinsdag uit een rapport van ING.

Analist Jason Kalamboussis wijst erop dat door deze overname de activa groeit met 26 miljard euro. Daarvoor betaalt ABN een prijs van 672 miljoen euro. Dit is ongeveer 10 keer de aangepaste winst van 68 miljoen euro van HAL, exclusief de onderdelen die ABN niet overneemt.

Hierbij wordt geen rekening gehouden met de synergieën van circa 60 miljoen euro die ABN verwacht van deze deal, zodat de koerswinstverhouding ongeveer 9 keer bedraagt, aldus Kalamboussis.

De Duitse overname draagt ongeveer 2,6 procent aan het totaal beheerd vermogen toe.

Kortom, het lijkt een goede deal, zowel qua segment als omvang, en tegen een redelijke prijs. "Een goede inzet van het overtollige kapitaal", aldus Kalamboussis, die al een tijd voor een dergelijke actie pleitte. 

De analist handhaafde zijn Houden advies met een koersdoel van 15,60 euro. Het aandeel noteerde dinsdagochtend 0,5 procent hoger op 15,61 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ABN AMRO trekt ingekochte aandelen in
  2. Aankoop Duits HAL geldt als een fraaie fit bij ABN Amro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. kopen verkopen

100% zegt kopen

11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.