Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Vivoryon verlegt focus naar nierziekte
Beeld: ABM Financial News

Vivoryon verlegt focus naar nierziekte

(ABM FN-Dow Jones) Vivoryon is optimistisch over de potentie van zijn middel varoglutamstat als mogelijk geneesmiddel bij nierziekte en richt zich daarom nu op ontstekings- en fibrotische aandoeningen, in plaats van op Alzheimer. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend bij zijn eerstekwartaalcijfers.

"De resultaten bij vroege Alzheimer waren niet waar we op hoopten, maar we zijn enthousiast over het veelbelovende effect van varuglutamstat op de nierfunctie", stelde CEO Frank Weber. "Vivoryon heeft een proof-of-concept bereikt voor varoglutamstat en het werkingsmechanisme gevalideerd rond inhibitie van QPCT/L", stelde het bedrijf. Dit zou wijzen op een ontstekingsremmende werking.

Weber sprak van "consistente resultaten" op dit gebied en zei dat het bedrijf nu focust op een mogelijke klinische ontwikkeling van varoglutamstat bij chronische nierziekte en bepaalde zeldzame ziektes die de nierfunctie beïnvloeden.

De studie naar Alzheimer stopt in de tweede helft van het jaar vervroegd, meldde het bedrijf al eerder. Het bedrijf kijkt nog naar resultaten bij een hogere dosis. In maart bleek dat er een cognitief effect bij Alzheimer-patiënten niet kon worden aangetoond. De aandelenkoers van Vivoryon stortte toen in.

Vivoryon zag in het eerste kwartaal de kosten voor onderzoek en ontwikkeling stijgen van 3,1 miljoen naar 7,4 miljoen euro. Het nettoverlies steeg van 5,1 miljoen naar 9,3 miljoen euro en de kaspositie daalde van 28,6 miljoen naar 22,0 miljoen euro.

Zoals al werd gemeld op 24 april is er voldoende geld in kas om tot het tweede kwartaal van 2025 te komen, op basis van de nieuwe plannen met focus op ontstekings- en fibrotische aandoeningen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Medicijn Vivoryon verbetert nierfunctie bij diabetes
  2. Samenstelling AEX blijft ongewijzigd

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VIVORYON THERAPEUTICS N.V. kopen verkopen

63% zegt verkopen

30 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.