Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: aardige kwartaalupdate CM.com
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: aardige kwartaalupdate CM.com

(ABM FN-Dow Jones) CM.com heeft een aardige update over het eerste kwartaal gegeven, waarbij de aangepaste EBITDA positief was. Dit oordeelde analist Thymen Rundberg van ING woensdag in een rapport. 

De omzet van 63,5 miljoen euro was grofweg conform de 64,3 miljoen euro waar ING op mikte. De brutomarge liet een sterke stijging zien tot 30,8 procent, maar lag wel lager dan de door ING voorziene 32,5 procent. Als gevolg schoot de winst 7 procent tekort. 

Belangrijker is volgens de analist echter dat CM.com een aangepaste EBITDA van 3,3 miljoen euro boekte, een sterke verbetering ten opzichte van de 2,8 miljoen euro in de tweede jaarhelft van 2023. 

Rundberg denkt dat de consensus voor de aangepaste EBITDA van 16 miljoen euro haalbaar is en dat de consensus zelfs met meer dan 10 procent opwaarts kan worden bijgesteld na de update van CM.com over het eerste kwartaal. 

ING heeft een koopadvies op CM.com met een koersdoel van 10,50 euro. Het aandeel daalde woensdag met 1,5 procent tot 7,11 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Ticketing kan groei CM.com opvoeren
  2. Groen licht jaarvergadering CM.com voor herbenoeming CFO

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CM.COM kopen verkopen

100% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.