Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
AEX op weg naar 900 punten, onder aanvoering ASML en ASMI
Beeld: ABM Financial News

AEX op weg naar 900 punten, onder aanvoering ASML en ASMI

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste vrijdag 1,2 procent hoger naar 894,52 punten, de hoogste stand ooit, terwijl de Midkap 1,0 procent klom.

Onder de hoofdaandelen gingen ASML en ASMI aan kop met winsten van meer dan twee procent, na onder meer koersdoelverhogingen door Citi Research in aanloop naar het kwartaalcijferseizoen. Ook Philips won meer dan twee procent. Ahold Delhaize daalde ongeveer anderhalf procent, maar na een ex-dividend notering. 

Randstad daalde 0,6 procent. Handelaar Bert van der Pol van Today's Group wees op een nieuw Onderwogen advies van Barclays voor de uitzender. Ook ABN AMRO en ING hadden het lastig, nadat Goldman Sachs de twee bankaandelen van de kooplijst haalde, maar wel de koersdoelen verhoogde.

In de AMX won Jut Eat-Takeaway vier procent. Fagron won daarnaast twee procent. Berenberg verlaagde het koersdoel voor Fagron licht van 22,40 naar 22,00 euro, maar met handhaving van het koopadvies. De zakenbank heeft vertrouwen dat de magistrale bereider dit jaar de eigen outlook haalt.

In de AScX won Kendrion maar liefst zeven procent. Kendrion verkoopt de automotive-activiteiten in Europa en VS aan Solero voor 65 miljoen euro. BAM daalde 3,7 procent, vanwege een ex-dividend notering.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

67% zegt kopen

3 stemmen

AMX kopen verkopen

67% zegt kopen

3 stemmen

ASCX kopen verkopen

67% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.