Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: nieuwe EU-regels platformbezorgers beperkte impact op Just Eat
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: nieuwe EU-regels platformbezorgers beperkte impact op Just Eat

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe EU-regels voor platformwerknemers zoals maaltijdbezorgers en taxidiensten hebben vermoedelijk een beperkte impact op de resultaten van Just Eat Takeaway. Dit schreven analisten van Deutsche Bank dinsdag in een rapport.

De Europese Unie besloot maandag tot het aanpakken van schijnzelfstandigheid bij platformbedrijven. 

Als de regels formeel zijn goedgekeurd door de EU, hebben lidstaten twee jaar de tijd om die te implementeren in hun nationale wetgeving.

"Van de Europese spelers op het gebied van voedselbezorging die wij volgen, heeft alleen Just Eat Takeaway zijn bezorgers proactief in dienst in de meeste EU-landen", aldus Deutsche Bank.

De regels zouden volgens de Duitse bank daarom een beperkte impact hebben op de financiële resultaten van Just Eat en vooral "duidelijkheid scheppen over de arbeidsstatus van bezorgers van concurrenten.”

Volgens Deutsche Bank is het nieuws echter per saldo ook positief voor Deliveroo en Delivery Hero, die voornamelijk afhankelijk zijn van zelfstandige bezorgers, "omdat het het risico op een strengere regelgeving op EU-niveau wegneemt."

Bepaalde landen hanteren volgens Deutsche Bank al strengere eisen, zoals Spanje, en dat verandert met de nieuwe EU-regels niet, denkt de Duitse bank.

Just Eat Takeaway noteerde dinsdag in Amsterdam tot 2 procent hoger, Delivery Hero steeg ruim 3 procent in Frankfurt en Deliveroo won circa een procent in Londen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DELIVEROO PLC LS-,005 kopen verkopen

86% zegt verkopen

14 stemmen

DELIVERY HERO SE NA O.N. kopen verkopen

85% zegt verkopen

13 stemmen

JUST EAT TAKEAWAY kopen verkopen

87% zegt kopen

23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.