Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Forse groei bij MotorK
Beeld: ABM Financial News

Forse groei bij MotorK

(ABM FN-Dow Jones)  MotorK heeft in het vierde kwartaal fors meer omzet geboekt, dankzij solide verkopen. Dat maakte de Britse softwareproducent met een notering in Amsterdam afgelopen weekend bekend.

De jaarlijkse terugkerende omzet steeg met 39 procent tot 34,1 miljoen euro. De toegezegde jaarlijks terugkerende omzet was nog 4,5 miljoen euro hoger, op 38,6 miljoen euro.

Het bedrijf, met een notering op het Amsterdamse Damrak, maakt software, waaronder websites en programma's voor klantmanagement, voor autodealers en autoproducenten.

De jaarlijks terugkerende omzet uit retail steeg met 27 procent tot 26,7 miljoen. De strategie om klanten vast te houden zorgden voor een nettoretentieomzet van 113 procent, aldus MotorK.

Het segment Enterprise zag de jaarlijks terugkerende omzet meer dan verdubbelen tot 7,4 miljoen euro. De nettorententieomzet was 129,4 procent. Dit segment is nu goed voor meer dan 22 procent van de jaarlijks terugkerende omzet, tegen 14 procent eind 2022.  

De facturering via terugkerende servicecontracten steeg met 50 procent tot 30 miljoen euro.

Outlook en nieuwe financiering 

MotorK rekent op een positieve contante EBITDA in 2024 en aanhoudende verdere groei.

Het bedrijf is in vergevorderde gesprekken met potentiële investeerders om de liquiditeit te versterken en te voorzien in de behoefte aan contante middelen om winstgevend te worden in 2024. 

Door middel van een strategische combinatie van financiering met aandelenkapitaal en schuld, wil MotorK een solide financiële positie zeker stellen voor groei in het komende jaar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Positieve jaarstart bij MotorK

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
MOTORK kopen verkopen

67% zegt verkopen

6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.