Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Amerikaanse cijferseizoen komt er weer aan
Beeld: ABM Financial News

Amerikaanse cijferseizoen komt er weer aan

(ABM FN) Beleggers gaan een drukke week tegemoet, hoewel de start nog rustig zal zijn.

Aan het begin van de week zal er aandacht zijn voor het consumentenvertrouwen in de eurozone.

Op dinsdag kijkt de markt naar de Amerikaanse handelsbalans en het vertrouwen onder kleine ondernemers. Ook zijn er Europese werkloosheidscijfers over november en staat de industriële productie in Duitsland op de rol.

Op woensdag zijn er de wekelijkse olievoorraden uit de VS en de Franse industriële productie.

Donderdag krijgen beleggers Nederlandse en Amerikaanse inflatiecijfers voorgeschoteld. Vooral naar de Amerikaanse consumentenprijzen wordt reikhalzend uitgekeken, omdat de Federal Reserve deze ontwikkeling nauwlettend volgt voor het bepalen van het monetaire beleid. De Amerikaanse centrale bank streeft naar een niveau van 2 procent.

“Er blijft nog steeds een groot gat tussen de verwachtingen in de markt en hetgeen de Fed heeft gecommuniceerd”, aldus analist Bill Northey van U.S. Bank Wealth Management. Als gevolg zullen de komende macrocijfers, waaronder de inflatiedata aankomende week, de beurzen flink in beweging kunnen zetten, waarschuwde Northey.

In november steeg de inflatie nog met 3,1 procent op jaarbasis. De kerninflatie, dat wil zeggen gecorrigeerd voor voedsel- en energieprijzen, bedroeg zowel in november als in oktober 4,0 procent op jaarbasis.

Op vrijdag kijkt de markt weer naar de inflatie, met de Franse consumentenprijzen en de producentenprijzen in Amerika. En deze cijfers komen ook uit China, waar er juist vrees is voor deflatie in plaats van te hoge inflatie.

Op bedrijfsvlak blijft het aanvankelijk nog rustig. BlackRock en Delta Air Lines zullen op donderdag het cijferseizoen openen. Maar vrijdag barst het cijferseizoen in de VS echt los. Dan openen de grootbanken Bank of America, Citi, JPMorgan en Wells Fargo de boeken. Ook UnitedHealth komt met een update.

In Europa wordt het startschot gegeven door Shell, dat op maandag met een eerste update over het vierde kwartaal komt. Op donderdag volgt er een update van Fastned.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

73% zegt kopen

15 stemmen

BEL 20 kopen verkopen

62% zegt kopen

13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.