Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boohoo stelt outlook neerwaarts bij

Boohoo stelt outlook neerwaarts bij
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Britse online modeverkoper Boohoo Group heeft de outlook voor dit jaar verlaagd, nadat in de eerste zes maanden van het lopende boekjaar de omzet en alle andere posten lager uitvielen dan een jaar eerder. Dit bleek dinsdagochtend.

De groep verwacht nu een aangepaste EBITDA voor het boekjaar van 58 tot 70 miljoen pond. Bij de jaarcijfers werd nog uitgegaan van 69 tot 78 miljoen pond. De verwachting voor de aangepaste EBITDA-marge bleef wel staan, op 4 tot 4,5 procent.

De omzet over de zes maanden tot en met 31 augustus van dit jaar daalde 17 procent naar 729,1 miljoen pond. De aangepaste EBITDA daalde met 12 procent naar 31,3 miljoen pond met een bijbehorende marge van 4,3 procent tegen 4,0 procent over de eerste zes maanden een boekjaar eerder.

Uiteindelijk leidde dit tot een verlies voor belastingen van 9,1 miljoen pond. Een jaar eerder was er nog een winst van 6,2 miljoen pond. 

Het aandeel Boohoo daalde dinsdag met bijna 10 procent. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BOOHOO GROUP PLC LS -,01

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BOOHOO GROUP PLC

0,348 01 dec
-0,018 -4,97%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links