Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street zakt weg

Wall Street zakt weg
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag na in eerste instantie hoger te zijn geopend, toch weer lager met nog een paar uur handel te gaan. 

De S&P 500 daalde met 0,7 procent naar 4.244,36 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 33.338,61 punten en de Nasdaq noteerde 0,6 procent lager op 12.987,51 punten. 

Het sentiment werd woensdag negatief beïnvloed door de verder oplopende rentes, oplopende olieprijzen en opmerkingen van voorzitter Neel Kashkari van de Fed in Minneapolis, die er niet zeker van is dat de huidige rentestanden voldoende zullen zijn om de inflatie omlaag te krijgen.

"Het geloof dat de rentes weleens langer hoog kunnen blijven wordt steeds sterker, zolang er geen bevestiging is dat de economische groei sterk afkoelt en de inflatie sterker vertraagt", aldus investment manager Simon Wiersma van ING. "Nu zien we wereldwijd wel dat het economisch momentum verzwakt, wat we kunnen aflezen uit de inkoopmanagersindices, maar de vrees voor een lange en diepe recessie lijkt juist te verdwijnen."

Beleggers blijven worstelen met de implicaties van een langdurige periode van hoge rente en de mogelijke repercussies daarvan voor de economie", stelde SPI Asset Management.  

Economisch nieuws was er over nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS. Deze stegen in augustus onverwacht met 0,2 procent. Er werd gerekend op een daling van 0,5 procent.

De olieprijzen wisten opnieuw de jaarrecords aan te scherpen en een vat WTI-Olie steeg 3,9 procent naar 93,87 dollar per vat. Vanmiddag werd bekend dat de Amerikaanse olievoorraden opnieuw zijn gedaald naar het laagste niveau van 2023. De voorraden daalden met 2,2 miljoen vaten tot 416,3 miljoen stuks.

Analisten van Goldman Sachs zeggen dat een aanhoudende stijging van de olieprijzen waarschijnlijk geen economische neergang zal veroorzaken, terwijl de analisten van S&P Global verwachten dat de olieprijzen in de nabije toekomst zullen matigen.

De euro/dollar zakte verder weg richting de 1,0492. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0564 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0577 op de borden.

De Amerikaanse tienjaarsrente steeg naar het hoogste punt in 15 jaar tot 4,61 procent.

Bedrijfsnieuws

Costco wist 2 procent terreinwinst te boeken na kwartaalcijfers die beter dan verwacht waren, zowel qua winst als qua omzet.

Hayward Holding steeg met ruim 8 procent op het nieuws dat het bedrijf wordt opgenomen in de S&P Smallcap 600 index.

MillerKnoll heeft zijn verwachtingen verhoogd voor het lopende boekjaar, van 1,70 tot 2,00 dollar winst per aandeel naar 1,85 tot 2,15 dollar. Het aandeel noteerde bijna 30 procent hoger en bereikte hiermee het hoogste niveau in een jaar..

Peloton Interactive noemt Nick Caldwell als nieuwe chief product officer en steeg 2 procent. Dit betekent wel het vertrek van Tom Cortese, één van de oprichters van Peloton.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links