Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: stabiel derde kwartaal voor IMCD verwacht

Beursblik: stabiel derde kwartaal voor IMCD verwacht
Beeld: IMCD

(ABM FN-Dow Jones) Het derde kwartaal van IMCD zal vergelijkbaar zijn geweest met het tweede kwartaal. Dit verwachten analisten van ING, na een gesprek met CFO Hans Kooijmans van de de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten, zo bleek dinsdag uit een analistenrapport van de bank.

In dat gesprek gaf de CFO aan dat hij verwacht dat de voorraadafbouw van klanten snel tot een einde komt. Mogelijk ontstaan er zelfs problemen als de markt herstelt en de pijplijn leeg is.

Een factor in de volumedruk die IMCD ervaart, is China. Chinese producenten exporteren meer, omdat de binnenlandse vraag daalt. Maar als de Chinese markt herstelt, zullen zij terugkeren naar hun thuismarkt, denkt Kooijmans.

De CFO toonde zich tegenover ING niet bezorgd over de brutomarges, mede op basis van diverse overnames, die deze marges ondersteunen. Een terugval tot de niveaus van voor de coronacrisis verwacht ING dan ook niet.

Overnamegesprekken van recentere datum worden gekenmerkt door moeilijkere marktomstandigheden en hogere financieringskosten. Niettemin ziet de CFO een gezonde pijplijn, zo tekende ING op.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel IMCD dinsdagmiddag 0,4 procent lager op 118,75 euro. ING heeft een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 145,50 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IMCD

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

IMCD

139,200 17:26
-1,550 -1,10%
Premium

Zwak derde kwartaal voor IMCD, maar dieptepunt wel bereikt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links