Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Futures voorspellen rode opening Wall Street

Futures voorspellen rode opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een rode opening tegemoet. De futures op de S&P 500 noteerden rond lunchtijd tot een half procent lager.

Maandag wisten de indexen in New York de vrees voor de hogere obligatierentes nog van zich af te schudden. De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde op 4,54 procent en daarmee het hoogste niveau sinds 2007. Dinsdag zakte de rente iets terug, maar bleef wel boven de 4,50 procent. Ook de Duitse rente staat op het hoogste niveau in meer dan een decennium.

"Hoger voor langer begint in te dalen, vooral aan de lange kant van de curve", zei Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild, doelend op de federal funds rate die de Federal Reserve volgend jaar minder snel zal verlagen en de reactie van de obligatiemarkten op dit vooruitzicht.

Aan de korte kant van de curve lijkt er echter minder paniek te zijn, volgens Vranken. De Amerikaanse en Duitse tweejarige rentes kwamen maandag nauwelijks van hun plek.

"In feite is de rentecurve voor beide landen steiler geworden. Zoals ik al eerder heb geschreven, was een omkering van de inverse rentecurve in het verleden vaak het begin van een recessie", aldus de marktkenner.

Op macro-economisch vlak is er later vanmiddag aandacht voor cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt en het consumentenvertrouwen zoals gemeten door The Conference Board.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd rond 1,06. WTI-olie kostte minder dan 89 dollar.

Bedrijfsnieuws

Alibaba is van plan om zijn logistiekdochter Cainiao via een afsplitsing naar de beurs van Hongkong te brengen. Dit meldde de Chinese e-commercereus dinsdag in een registratie bij de Securities and Exchange Commission. Na de afsplitsing houdt Alibaba een belang van meer dan 50 procent in Cainiao. Dat belang is nu ruim 69 procent. Aandelen van Alibaba noteerden dinsdag in de Amerikaanse voorbeurshandel ruim een half procent lager.

Ford zet de plannen voor een batterijfabriek voor elektrische auto's ter waarde van 3,5 miljard dollar in de ijskast. "We hebben nog geen definitieve beslissing genomen over de geplande investering," zei een woordvoerder van het bedrijf in de verklaring. Het aandeel daalde licht in de voorbeurshandel.

Ook General Motors en Stellantis noteerden voorbeurs in het rood. Terwijl Ford vooruitgang lijkt te boeken in de onderhandelingen met vakbond UAW, werd er maandag bij meer fabrieken van GM en Stellantis gestaakt. Dinsdag is de Amerikaanse president Joe Biden in Michigan om UAW en zijn leden een hart onder de riem te steken.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 0,4 procent op 4.337,44 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 34.006,88 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 13.271,32 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links