Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Degroof Petercam verlaagt koersdoel Ebusco fors

Degroof Petercam verlaagt koersdoel Ebusco fors
Beeld: Ebusco

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor Ebusco fors verlaagd van 16,00 naar 6,70, maar handhaaft het Houden-advies. Dit maakte de zakenbank maandagochtend bekend, nadat de bank eerder al het advies en het koersdoel onder herziening had genomen.

Aanleiding waren de teleurstellende resultaten over de eerste helft van 2023, waarbij Ebusco een nieuwe productieaanpak presenteerde, waarbij assemblagepartners in China en Portugal betrokken zijn.

Degroof Petercam gelooft dat de nieuwe opzet goed gebruik maakt van de ervaring en inkoopkracht van de partners, maar ziet ook nog steeds risico’s die verbonden zijn aan het opvoeren van de productie en wijst erop dat het winnen van aanbestedingen een versnelling vereist.

Gezien de reeks tegenslagen die het bedrijf te verwerken krijgt, hanteert de zakenbank nu een voorzichtigere kijk op Ebusco. Degroof heeft de winstramingen voor 2023 verlaagd van –0,09 euro tot –0,96 euro per aandeel en de schatting voor 2024 verlaagd van 0,22 euro tot -0,14 euro per aandeel.

Degroof denkt dat de verwachtingen van Ebusco voor de omzet en EBITDA-marge in 2028 niet haalbaar zijn.

Ten slotte is de zakenbank van mening dat Ebusco eerst maar eens moet bewijzen dat de nieuwe aanpak de huidige problemen oplost en dat het meer orders kan binnenhalen voor het 3.0 model om het vertrouwen te herstellen.

Het aandeel Ebusco noteert maandag 2,2 procent lager op 4,62 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EBUSCO HOLDING 50% zegt kopen 28 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

EBUSCO HOLDING

5,865 08 dec
0,000 0,00%
Premium

Eerste lichtpuntjes zichtbaar bij Ebusco

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links