Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Drukke macroweek in verschiet

Drukke macroweek in verschiet
Beeld: BinckBank

(ABM FN-Dow Jones) Na een belangrijke week vol rentebesluiten gaan beleggers een week tegemoet met veel macro-economische cijfers.

De komende week begint rustig met het Duitse ondernemersvertrouwen en de Chicago Fed-index op maandag en het Amerikaanse consumentenvertrouwen op dinsdag. Op dinsdag volgen in de VS ook cijfers over de nieuwe woningverkopen en de Case Shiller huizenprijzen.

Op woensdag zijn er onder meer de wekelijkse olievoorraden en hypotheekaanvragen, naast cijfers over de duurzame goederen in de VS.

Op donderdag wordt het drukker met het Nederlandse producentenvertrouwen op de rol, naast het Duitse en Franse consumentenvertrouwen. Ook krijgen beleggers inzicht in het consumentenvertrouwen over de gehele eurozone.

De Duitse inflatiecijfers over september kunnen ook op aandacht rekenen, net als de Amerikaanse groeicijfers over het tweede kwartaal.

De week wordt afgesloten met diverse cijfers uit Nederland, onder meer over de omzet uit detailhandel en de producentenprijzen. De Britse groeicijfers over het tweede kwartaal worden dan ook verwacht.

Speciale aandacht zal er ook zijn voor de inflatie in de eurozone en de Amerikaanse PCE-inflatie, die samen met de persoonlijke bestedingen over augustus worden gepubliceerd. 

ING rekent op zwakkere consumentenbestedingen in de VS en een PCE-kerninflatie die met 0,3 procent op maandbasis iets boven de marktconsensus van 0,2 procent ligt.

Als laatste agendapunt van de week is er het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan.

Er zijn nog een paar bedrijven die komende week de boeken openen, waaronder Micron Technology, BlackBerry en Nike.

ASMI houdt op dinsdag een beleggersdag en op vrijdag is er een buitengewone aandeelhoudersvergadering van Aegon. Aan het begin van de week houdt Pharming ook een aandeelhoudersvergadering.  

In België is het iets drukker met resultaten van Mithra, Biocartis en Fluxys Belgium op dinsdag. Op vrijdag openen Cumulex en Oxurion nog de boeken.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 50% zegt kopen 4 stemmen
AMX 50% zegt kopen 4 stemmen
ASCX 60% zegt verkopen 5 stemmen
BEL 20 50% zegt kopen 2 stemmen
BEL Mid 50% zegt kopen 2 stemmen
BEL Small 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 01 dec
  771,37
  +0,83% +6,33
 2. AMX 01 dec
  865,97
  +0,97% +8,35
 3. ASCX 01 dec
  1.213,59
  +1,40% +16,70
 4. BEL 20 01 dec
  3.578,91
  +1,41% +49,89
 5. BEL Mid 01 dec
  6.748,84
  +1,21% +80,82
 6. BEL Small 01 dec
  8.638,43
  +0,26% +22,21

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links