Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Goldman Sachs verhoogt koersdoel Brent

Beursblik: Goldman Sachs verhoogt koersdoel Brent
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs verwacht dat de olieprijs naar 100 dollar zal stijgen. Dat is 7 dollar meer dan de oude raming. Dit bleek uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

In het rapport stelde Goldman dat de productievermindering door oliekartel OPEC en de stijgende vraag naar olie de capaciteitsuitbreidingen in de Amerikaanse olie-industrie overstijgen, waarbij het credo van het kartel van 'minder voor langer' de belangrijkste reden is voor de verhoging naar 100 dollar per vat Brent.

De stijging in de vraag in 2024 komt volgens Goldman Sachs vooral uit Azië, zoals uit India en het Midden-Oosten, maar ook uit China, waar er signalen zijn dat de economie "uitbodemt".

Volgens analist Daan Struyven van Goldman is het grootste deel van de rally in de olieprijs vermoedelijk al achter de rug.

Struyven denkt wel dat OPEC vermoedelijk in staat zal zijn om de prijs ook tussen de 80 en 105 dollar te houden komend jaar.

Voor een november-future Brent werd vrijdagmiddag 94,09 dollar betaald, een stijging van 0,9 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BP PLC DL-,25 60% zegt kopen 5 stemmen
SHELL PLC 67% zegt kopen 9 stemmen
TOTALENERGIES 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Henkk 29 september 2023 14:59
  U.S. President Joe Biden on Thursday called China a “ticking time bomb” because of its economic challenges and said the country was in trouble because of weak growth. “They have got some problems. That's not good because when bad folks have problems, they do bad things,” Biden said at a political fundraiser in Utah.11 aug 2023
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. BP PLC 01 dec
  5,569
  -0,25% -0,014
 2. SHELL PLC 16:34
  30,035
  -1,12% -0,340
 3. 61,330
  -1,65% -1,030

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links