Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Financieringsbehoefte Staat dit jaar kwart lager dan verwacht

Financieringsbehoefte Staat dit jaar kwart lager dan verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De financieringsbehoefte van de Nederlandse Staat komt dit jaar veel lager uit dan eerder gedacht. Dit bleek vrijdag uit de kwartaaloutlook van DSTA, het agentschap van het ministerie van Financiën.

Gerekend wordt nu op een totale financieringsbehoefte in 2023 van 74,9 miljard euro. Dat bedrag is 11,6 miljard euro lager dan de verwachting in juni en zelfs bijna 25 miljard euro lager dan de financieringsbehoefte waar de Staat begin dit jaar rekening mee hield.

In het vierde kwartaal geeft de Staat onder meer een nieuwe groene obligatie uit met een looptijd van 20 jaar en een doelvolume van 4 tot 5 miljard euro. Ook wordt een lening tot juli 2033 heropend. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Leon57 22 september 2023 17:25
    Als die slimpies nu eens de afgelopen jaren toen het geld voor het lenen op de LT bijna gratis was, gezorgd hadden dat ze de geprojecteerde financieringsbehoefte tot en met 2050 hadden dichtgetimmerd , dan was er nu meer geld beschikbaar voor de ( soms onzinnige) plannen van de tweede kamer
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links