Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Video: obligaties met korte looptijd alternatief voor spaarrekening

Video: obligaties met korte looptijd alternatief voor spaarrekening
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Obligaties met een korte looptijd bieden een aantrekkelijk alternatief voor de spaarrekening. Dit concludeert vermogensbeheerder Luuk Holtappels van ING.

"Dit zien we bij de instroom van onze klanten", aldus Holtappels.

Klik hier voor: obligaties met korte looptijd alternatief voor spaarrekening

Als gevolg van de renteverhogingen door de centrale banken waren obligaties een stuk minder aantrekkelijk afgelopen jaar. Maar inmiddels pakken beleggers ze nu weer op. "Het levert nu weer wat op", aldus Holtappels. 

Vooral leningen met een korte looptijd vinden beleggers interessant. En die rentes zijn ook aantrekkelijker dan rentes op spaarrekeningen. "Daar blijven banken nog ietwat achter."

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. DubbeltjeblijftDubbeltje 22 september 2023 13:41
    Wel jammer dat obligaties voor de vermogensbelasting fictief ruim 6% renderen. Je betaalt dus een vermogensheffing van 2% waardoor je voordeel ten opzichte van sparen teniet wordt gedaan. Je kunt beter een spaardeposito van een paar jaar nemen.

    Een advies waar ik niks mee kan dus
  2. wgumcd 22 september 2023 14:23
    Pas op mensen: er wordt met geen woord over de vermogensbelasting gerept. Met het huidige fictieve rendement op beleggingen van dik 6%, waarover je in 2024 34% belasting moet betalen, lever je op obligaties al ruim 2% rendement in. Vrijwel zeker behaal je op een spaardeposito met een looptijd van bijvoorbeeld 1 jaar een hoger nettorendement omdat het fictieve rendement veel lager is.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links