Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dienstensector eurozone krimpt minder hard

Dienstensector eurozone krimpt minder hard
Beeld: EC

(ABM FN-Dow Jones) De dienstensector in de eurozone is in september minder sterk gekrompen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van S&P Global.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in september uit op 48,4 tegen 47,9 in augustus. De verwachting van analisten lag op 47,5.

De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde wel licht, van 43,5 in augustus naar 43,4 in september. De verwachting vooraf hield het op een klein herstel naar 43,9.

De samengestelde index steeg zo van 46,7 naar 47,1, de hoogste stand in twee maanden. Vooraf werd rekening gehouden met een index van 46,5.

De cijfers vanochtend laten volgens hoofdeconoom Cyrus de la Rubia van Hamburg Commercial Bank een somber beeld zien. "Maar het is niet louter kommer en kwel", voegde hij daaraan toe. Wel zal de economie in de eurozone in het derde kwartaal vermoedelijk krimpen. De la Rubia rekent op een daling van het bruto binnenlands product met 0,4 procent op kwartaalbasis.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links