Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Cisco neemt Splunk over

Update: Cisco neemt Splunk over
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Cisco neemt het Californische cybersecuritybedrijf Splunk over voor 28 miljard dollar. Dat maakte het Amerikaanse softwarebedrijf donderdag bekend.

Cisco kwam een overname overeen voor 157 dollar per aandeel in contanten. De voorzitter en CEO van Splunk, Gary Steele, krijgt een rol in het bestuur, direct onder CEO Chuck Robbins van Cisco.

De overname maakt Cisco en Splunk tot één van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Met Splunk krijgt Cisco meer terugkerende inkomsten. De bedrijven helpen organisaties om niet alleen bedreigingen te detecteren, maar ze te voorspellen en voor te zijn.  

De overname zou binnen een jaar na de afronding een positieve bijdrage moeten leveren aan de kasstroom en aan de brutomarge, en in het tweede jaar ook aan de winst per aandeel.

Het lopende aandeleninkoopprogramma en het dividend van Cisco worden in stand gehouden. De directies van beide bedrijven zijn unaniem akkoord met de fusie. Afronding wordt eind 2024 verwacht, na goedkeuring door de aandeelhouders van Splunk en de toezichthouders. 

Het aandeel Splunk lijkt donderdag bijna 20 procent hoger te gaan openen, na een slotkoers van 119,59 dollar op woensdag. Cisco dreigt juist 4,5 procent lager te openen.

Update: om koersreactie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Cisco Systems 50% zegt kopen 2 stemmen
SPLUNK INC. DL-,001 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Cisco Systems 01 dec
    48,470
    +0,19% +0,090
  2. SPLUNK INC. 08 sep
    116,720
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links