Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Noors TGS en PGS fuseren

Noors TGS en PGS fuseren
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De twee Noorse bedrijven TGS en PGS gaan samen een energiedatabedrijf vormen. Dat maakten de sectorgenoten van Fugro maandagochtend bekend.

In het fusieplan krijgen aandeelhouders 0,06829 aandeel TGS in ruil voor elk aandeel PGS. Uitgangspunt zijn de aandelenkoers van TGS per 15 september.  

Daarmee krijgen aandeelhouders PGS een premie van 21 procent op de slotkoers van 15 september, terwijl dit over de over de laatste drie maanden gemeten zelfs een premie van 41 procent is.

TGS zal na de fusie tweederde van het gecombineerde bedrijf bezitten. De rest komt in handen van de aandeelhouders van PGS.

De fusie heeft de steun van de raden van bestuur van beide bedrijven. De topmannen Kristian Johansen en Sven Børre Larsen gaan na de fusie door als CEO en CFO.

De definitieve overeenkomst zou oktober dit jaar klaar moeten zijn en de transactie zou dan in de eerste helft van 2024 moeten worden afgerond.

Het fusiebedrijf zal geofysieke data aanbieden in ale segmenten, waaronder seismische data uit de hele wereld en oceaanbodemdata: activiteiten waarin ook Fugro actief is. 

De gecombineerde beurswaarde is 2,6 miljard dollar en de nettoschuld 649 miljoen dollar, zoals gemeten halverwege dit jaar. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 80% zegt kopen 5 stemmen
PGS ASA NK 3 100% zegt kopen 2 stemmen
TGS ASA NK 0,25 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. Fugro 16:34
  16,830
  -1,46% -0,250
 2. PGS ASA 01 dec
  0,769
  +1,56% +0,012
 3. TGS ASA 01 dec
  11,780
  +2,52% +0,290

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links