Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING verhoogt koersdoel PostNL

ING verhoogt koersdoel PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor PostNL verhoogd van 2,00 naar 2,50 euro bij handhaving van het koopadvies. Dit bleek donderdag uit een rapport van de bank.

Analist Marc Zwartsenburg wees op de outlookverhoging door PostNL bij de halfjaarcijfers, waardoor de ramingen van ING ook omhoog gingen. De ontwikkelingen rond de pakketvolumes verbeterden in het tweede kwartaal en richting het derde kwartaal, hetgeen terug te zien was in de volumegroei.

De verbeterde pakketvolumes, de lagere voorzieningen en de snelle implementatie van kostenbesparingen leidden tot een "significante" verhoging van de outlook door PostNL voor 2023, zo stelde Zwartsenburg. "Die effecten zullen ook na 2023 zichtbaar blijven."

Voor 2023 wordt door PostNL nu een genormaliseerde EBIT verwacht van 100 tot 130 miljoen euro, waar eerder werd uitgegaan van 70 tot 100 miljoen euro.

ING blijft terughoudend in zijn ramingen, maar is van mening dat er nog wel wat opwaartse potentie is voor het aandeel. De waardering van PostNL noemde Zwartsenburg nog altijd aantrekkelijk.

Het aandeel PostNL steeg donderdag met 1,2 procent tot 2,20 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 93% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 tjongejonge 14 september 2023 11:52
    Wanneer dit soort gratis ! adviezen (normaliter doen betreffende geldwolven helemaal niks gratis!!) door whales richting het klootjesvok worden verstrekt kun je erop rekenen dat men zelf al afdoende heeft ingeslagen en men Jan met de Pet vervolgens op het oog heeft om de koers verder omhoog te tillen zodat de eigen zakken kunnen worden gevuld ;-)

    Contriar aan dit soort adviezen handelen werkt doorgaans dan ook het beste, alhoewel een kort winstritje na zo'n advies soms wel lucratief kan zijn....
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,452 16:55
-0,031 -2,06%
Premium

Mail blijft zorgenkind bij PostNL

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links