Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Citi haalt KPN van kooplijst

Citi haalt KPN van kooplijst
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) Citi heeft het advies voor KPN verlaagd van Kopen naar Neutraal, terwijl het koersdoel van 3,70 naar 3,55 euro ging. Dit blijkt uit een rapport van de Amerikaanse bank.

De neerwaartse aanpassing van het advies en koersdoel is volgens analisten van de bank vooral een "tactisch besluit" geweest, omdat zij de voorkeur hebben voor andere namen in de telecomsector. "KPN is vanaf het begin duidelijk geweest over de uitdagingen in 2023 en het voorziene herstel in de tweede jaarhelft, die dan ook niet als een verrassing zal komen", aldus de analisten.

Citi is van mening dat de fusie tussen Orange en Masmovil een aanjager kan zijn voor de waardering van de telecommarkt als de fusie wordt goedgekeurd. Indien deze fusie niet doorgaat, dan zijn de neerwaartse risico's evenwel beperkt volgens Citi.

Citi paste de taxaties voor KPN licht aan en houdt rekening met hogere leasekosten en operationele kosten, waardoor de taxaties voor de EBITDA na leases en de vrije kasstroom met respectievelijk 1 en 3,5 procent omlaaggingen.

De analisten vinden dat de fundamenten voor de middellange termijn "solide" blijven. 

Het aandeel KPN sloot woensdag op 3,23 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,138 08 dec
-0,008 -0,25%
Premium

Dividend KPN gaat de komende jaren stevig omhoog

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links