Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jefferies rekent op nieuwe aandeleninkoop ING

Jefferies rekent op nieuwe aandeleninkoop ING
Beeld: ING Groep

(ABM FN-Dow Jones) ING zal naar verwachting bij de derdekwartaalcijfers een nieuwe aandeleninkoopprogramma van 2,5 miljard euro starten, die tot na het nieuwe jaar zal doorlopen. Dat stelde Jefferies maandag in een rapport.

ING is een van de Europese banken die bijna klaar is met zijn huidige aandeleninkoop, met 88 procent van het programma afgerond, en zal binnen twee maanden klaar zijn, terwijl bijvoorbeeld KBC nog maar net begonnen is, met 6 procent van zijn programma voltooid, aldus Jefferies.

Gemiddeld kopen banken 15 procent van het dagelijks verhandelde volume op. Dat zal naar verwachting tot het einde van het jaar doorgaan bij BNP Paribas, KBC en Standard Chartered, terwijl ING eind oktober waarschijnlijk al klaar zal zijn, volgens het rapport.

Aandeleninkopen zijn een belangrijke aanjager voor de aandelenkoers. Daarom gaf Jefferies een update over de stand van zaken op dat vlak bij Europese banken. Gemiddeld deden banken met een aandeleninkoop het 2 procent beter op de beurs dan sectorgenoten sinds de start van hun inkoopprogramma. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 96% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

12,944 17:35
+0,062 +0,48%
Premium

Licht overtrokken marktreactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links