Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

UBS verhoogt koersdoel RELX

UBS verhoogt koersdoel RELX
Beeld: RELX Plc

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor het aandeel RELX verhoogd van 29,00 naar 30,10 Britse pond met handhaving van het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van de Zwitserse zakenbank.

UBS stond in het rapport stil bij de overeenkomst die RELX donderdag bekendmaakte met het Duitse DEAL consortium. Dankzij deze overeenkomst kunnen Duitse onderzoeksinstituten toegang krijgen tot alle wetenschappelijke artikelen van Elsevier. In ruil betalen de onderzoekers wel een vergoeding als zij een eigen artikel indienen bij Elsevier.

Volgens UBS zijn er 897 instituten die gebruik kunnen maken van de regeling.  De bank verwacht bij een volledige deelname een omzetstijging van 30 miljoen euro in Duitsland en verhoogde de raming voor de autonome groei in 2024 voor het onderdeel STM naar 5 procent.

Het aandeel RELX noteerde vrijdag op een rood Damrak vlak op 31,43 euro. In Londen daalde het aandeel licht tot 26,92 pond. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RELX 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

RELX

36,110 16:21
+0,030 +0,08%
Premium

RELX maakt zich geen zorgen over opkomst AI. Terecht?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links