Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bloomberg: Shell en Exxon vinden koper voor NAM

Bloomberg: Shell en Exxon vinden koper voor NAM
Beeld: NAM

(ABM FN-Dow Jones) Shell en Exxon Mobil zijn in gesprek om hun Nederlandse aardolie- en aardgas-jointventure NAM te verkopen aan het Canadese Tenaz Energy. Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van bronnen.

Tenaz heeft de veiling gewonnen. Mochten Shell en Exxon er niet uit kunnen komen met Tenaz, dan zou Viaro Energy, dat zich vooral op de Noordzee richt, op het vinkentouw zitten. Het bod van Viaro was na dat van Tenaz het beste, volgens Bloomberg.

Exxon en Shell zijn bezig oudere velden te verkopen om zich te richten op grotere projecten elders.

De joint venture NAM kondigde in oktober 2021 aan de olie- en gasactiviteiten te verkopen na de sluiting van het gasveld Groningen. Een rechter oordeelde in 2018 dat de joint venture inwoners van Groningen moet vergoeden voor schade aan hun huizen door aardbevingen die werden veroorzaakt door de gaswinning.

Tenaz uit Calgary is actief in Canada en met aardgaswinning voor de Nederlandse kust.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Exxon Mobil Corp 67% zegt kopen 6 stemmen
SHELL PLC 83% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 jan de vakman 7 september 2023 17:18
  Je kan wel vast een grotere portomonee gaan kopen, want het dividend moet wel gaan stijgen, dan kan ik gaan sparen voor windmolenwokkels, bij mijn klimaatfietsen, bij Blokland International Building staan ze al!!, ik schat voor volgend jaar, het good old time dividend van 47dc terug, wel zo leuk!!
 2. Ikvraaghetmaar 11 september 2023 15:48
  Eigenlijk is het een onmogelijke rekensom, dat vaststellen van de schade door de bevingen. Er staan veel oude slechte eensteens woningen in het gebied. Die vallen vanzelf zonder grootonderhoud een keer inelkaar. Dus wat is de aardbevingsschade als de woning een paar jaar eerder inelkaar valt. Zeg een huis is 100 jaar oud en heeft exclusief grondwaarde nog een te verwaarlozen restwaarde. Het huis moet helemaal nieuw gebouwd. Maar de rekening is niet voor de Nam.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. 102,990
  +0,24% +0,250
 2. SHELL PLC 01 dec
  30,375
  +0,85% +0,255

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links