Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Philips bereikt schikking over slaapapneu-apparaten

Update: Philips bereikt schikking over slaapapneu-apparaten
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een akkoord bereikt over een schikking met betrekking tot de terugroepactie van miljoen slaapapneu-apparaten in de Verenigde Staten. Dit meldde Philips donderdagmiddag.

Financiële details meldde Philips niet. In het eerste kwartaal trof Philips al wel een voorziening ter waarde van 575 miljoen euro.

Volgens Bloomberg zou de schikking Philips minimaal 479 miljoen dollar kosten.

Hoeveel de zaak Philips concreet zal kosten, hangt af van hoeveel patiënten uiteindelijk aanspraak maken op de vergoeding.

Philips en zijn Amerikaanse tak willen de zogenoemde class-action zaak schikken door een vergoeding te bieden aan gebruikers die de teruggeroepen slaapapneu-apparaten aanschaften of huurden.

Een Amerikaanse rechtbank moet de schikking nog wel goedkeuren. Op zijn vroegst zullen de eerste vergoedingen pas in het eerste kwartaal van 2024 worden uitgekeerd.  

Op vragen van ABM Financial News over wat er wel en niet onder de schikking valt, antwoordde een woordvoerder van Philips dat het bedrijf in meerdere rechtszaken is betrokken, terwijl er ook individuele letselschadeclaims zijn. In de Verenigde Staten gaat het om een economic loss class action, een medical monitoring class action en individuele letselschadeclaims.

De vandaag door Philips getroffen schikking, heeft alleen betrekking op de economic loss class action en omvat niet de andere lopende zaken. Deze zaken zijn door Philips afgewezen.

Het aandeel Philips daalt donderdag 1,7 procent.

Update: om reactie Philips en koers toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 78% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ka$$a 7 september 2023 15:47
    Geen idee of het mee of tegenvalt....479 dollar per systeem. Daarmee zijn de gedupeerde patiënten voorzien van een nieuw systeem toch? Daar komen de kosten van logistiek, reparatie, weer transport, etc nog bij. Dit lijkt me nog het meest overzichtelijke deel van de schade. Maar wat gaat de niet-materiele schade worden?
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Philips Koninklijke

18,814 04 dec
+0,020 +0,11%
Premium

Gifbeker voor Philips nog niet leeg

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links