Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcadis doet onderzoek naar Lelylijn

Arcadis doet onderzoek naar Lelylijn
Beeld: Arcadis

(ABM FN-Dow Jones) Een consortium met onder meer Arcadis gaat een bereikbaarheidsonderzoek voor de Lelylijn uitvoeren. Dit meldde het advies- en ingenieursbureau dinsdag voorbeurs zonder financiële details vrij te geven.

De onderzoekers werken onder meer het ontwerp van drie eerder bedachte basisalternatieven uit, en kijken naar de kosten.

De Lelylijn is de voorgestelde snelle spoorverbinding tussen de Randstad en noordelijk Nederland. Hoe de Lelylijn precies gaat lopen en op welke stations de lijn gaat stoppen, is nog niet besloten. 

"Het kabinet heeft 3 miljard euro gereserveerd om met medefinanciering van de regio en Europese fondsen de Lelylijn aan te leggen", aldus de directeur van Mobility Tanya Sancisi. 

"Het is de bedoeling dat in het najaar van 2024 meer duidelijkheid is over ontwerp en kosten, zodat de stap gezet kan worden naar het starten van een zogenaamde MIRT-verkenning." 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Arcadis

46,260 01 dec
+0,200 +0,43%
Premium

Arcadis verrast met ambitieuze doelen: meer omzet, marge én dividend

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links