Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere omzet en verbeterde marges bij Azerion

Hogere omzet en verbeterde marges bij Azerion
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) Azerion blijft positief over haar omzetgroei in 2023 na de desinvestering van Youda Games. Dit maakte het Nederlandse digitale multimedia-entertainmentplatform donderdagochtend bekend in een update over het tweede kwartaal.

Deze maand werd bekendgemaakt dat Azerion de portefeuille met spellen van Youda Games aan Playtika Holding verkocht voor 81,3 miljoen euro plus een earn out. Dankzij de earn-out kan de totale verkoopprijs oplopen tot 150 miljoen euro.

De desinvestering heeft wel een impact op de verwachtingen voor dit jaar, zo bleek donderdag. De aangepaste EBITDA komt dit jaar vermoedelijk nog steeds uit op minstens 75 miljoen euro, maar de omzet zal rond de 540 miljoen euro uitkomen. Eerder werd nog gemikt op een omzet van circa 560 miljoen euro. Na dit jaar zal de omzetgroei circa 15 procent zijn.

De aangepaste EBITDA-marge komt op de middellange termijn nog steeds uit tussen de 14 en 16 procent. Voor dit jaar zal de marge aan de onderkant van deze bandbreedte uitkomen.

In het tweede kwartaal boekte Azerion een omzet van 122 miljoen euro, tegen 104 miljoen euro in dezelfde periode in 2022. Dat is een stijging van ruim 17 procent, geholpen door een groei van het Platform-segment met meer dan 21 procent.

De aangepaste EBITDA steeg met 58 procent tot bijna 19 miljoen euro en de marge bij Platform liep op van 9,6 naar 13,4 procent.

Het operationeel verlies bedroeg 2,9 miljoen euro tegen een verlies van 3,1 miljoen euro een jaar eerder, als gevolg van hogere amortisatie en herstructureringskosten.

De kasstroom uit operationele activiteiten bedroeg 7,5 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AZERION 69% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AZERION

2,110 01 dec
-0,070 -3,21%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links