Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forse toename aantal passagiers op Schiphol

Forse toename aantal passagiers op Schiphol
Beeld: Schiphol

(ABM FN-Dow Jones) Schiphol heeft in de eerste helft van dit jaar flink meer reizigers verwerkt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit maakte de luchthaven vrijdagochtend bekend.

Schiphol gaf aan dat er ondanks de groei geen grote chaos is geweest en spreekt dan ook over een keerpunt.

"Onze focus was bovenal om passagiers weer een fijne reiservaring te bieden tijdens het vakantieseizoen", zei CEO Ruud Sondag. "Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat we dit doel hebben bereikt. Iedereen op Schiphol kan daar trots op zijn. Wij zijn er echter nog niet. In het belang van de passagiers moeten wij en onze partners blijven verbeteren", aldus Sondag.

Schiphol zelf verwerkte 28,7 miljoen passagiers in het eerste halfjaar van 2023. Dat waren er nog 23,8 miljoen in de eerste helft van 2022.

In 2019, het jaar voor de coronapandemie, kreeg de luchthaven in de eerste zes maanden nog 34,5 miljoen mensen over de vloer.

Inclusief de passagiersaantallen van Eindhoven en Rotterdam, groeiden de reizigersaantallen van de Schiphol Group van 27,3 miljoen in de eerste helft van 2022 naar 33,2 miljoen in de eerste zes maanden van dit jaar.

De omzet in de eerste helft van 2023 is met 28,4 procent op jaarbasis gestegen naar 854 miljoen euro.

Het nettoresultaat daalde van 65 miljoen naar 15 miljoen euro. Maar het onderliggende nettoresultaat van Schiphol bedroeg een winst van 44 miljoen euro ten opzichte van een verlies van 29 miljoen een jaar eerder.

Outlook

Voor heel 2023 verwacht het luchthavenbedrijf dat het totale aantal passagiers op Amsterdam Airport Schiphol tussen de 60 en 64 miljoen zal uitkomen. Het verwachte aantal vluchten voor het gehele jaar ligt tussen de 430.000 en 445.000.

Ondanks de aanhoudende inflatiedruk zijn de consumentenuitgaven aan vliegreizen in de eerste helft van 2023 volgens Schiphol veerkrachtig gebleven en werden ze ondersteund door een sterke achtergebleven vraag. De economische onzekerheid blijft echter bestaan, waarschuwde het bedrijf.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. G.errit@ 25 augustus 2023 10:46
    Schiphol is de witte pomp van Europa, hier word geen accijns betaald over de benzine, daarom komen er zoveel vliegtuigen en nergens anders om.
    De hele Nederlandse bevolking gaat niet 3 of 4 keer per jaar met het vliegtuig.
    Rotterdam is het goedkoopste met stookolie de schepen varen hier ook voor om.
    Volgend jaar kan de automobilist weer 25 cent extra accijns betalen voor een liter brandstof, afgelopen juli was dit al 15 cent, maakt in totaal 40 cent, niet gek.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

12,136 04 dec
+0,156 +1,30%
Premium

Waarom Air France-KLM een klassieke value trap is

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links