Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AMG tekent intentieverklaring voor lithiumconcentraatproductie

AMG tekent intentieverklaring voor lithiumconcentraatproductie
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) AMG Brasil heeft een exclusief memorandum van overeenstemming getekend met Grupo Lagoa, om samen lithiumconcentraatproductie te gaan ontwikkelen. Dit meldde moederbedrijf AMG Critical Materials donderdagavond.

Grupo Lagoa exploiteert sinds 1984 een pegmatietmijn die levert aan de Portugese keramiek- en glasindustrie. De bedoeling van de samenwerking is om de lithiummineralen in de pegmatiet te concentreren tot spodumeenconcentraat van commerciële kwaliteit, aldus AMG, dat uitgebreide metallurgische tests uitvoerde om een levensvatbare minerale verwerkingsroute te bevestigen.

"Deze samenwerking biedt een unieke kans voor beide partijen, aangezien we de operationele ervaring van AMG in Brazilië aanzienlijk kunnen benutten vanwege de overeenkomsten van onze mijn en activiteiten. Door gebruik te maken van onze ervaring in Brazilië zal het geplande proces de voortdurende levering van keramische en glazen materialen aan lokale klanten mogelijk maken", aldus het bedrijf.

De basisengineering voor een omvangrijke proeffabriek met een verwerkingscapaciteit tot 80.000 ton pegmatiet per jaar is gestart, meldde AMG donderdag.

"Aanvullende geologische studies, inclusief diamantboringen, worden momenteel uitgevoerd om de huidige schattingen van de omvang en de kwaliteit van de voorraden te bevestigen, die volgens ons een industriële spodumeenproductie van vergelijkbare omvang als onze bestaande Braziliaanse activiteiten kunnen ondersteunen", zei het bedrijf.

De industriële fabriek zal worden gebouwd afhankelijk van de toestemming van de relevante Portugese autoriteiten en andere belanghebbenden, het succes van de proeffabriek en de bevestiging van de beschikbare hulpbronnen, volgens AMG, dat geen verdere financiële details bekendmaakte.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG Critical Materials N.V. 82% zegt kopen 38 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AMG Critical Materials N.V.

21,390 16:10
-0,570 -2,60%
Premium

Outlook AMG opnieuw verlaagd

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links