Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Fastned boekt voor het eerst positief resultaat
Beeld: Fastned

Fastned boekt voor het eerst positief resultaat

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft voor het eerst in zijn bestaan een positief onderliggend resultaat behaald, terwijl de omzet in de eerste jaarhelft van 2023 ruimschoots verdubbelde. Dit bleek donderdagochtend uit cijfers van het snellaadbedrijf.

"Voor het eerst in onze geschiedenis rapporteert Fastned een positief onderliggend EBITDA resultaat. Daar ben ik ontzettend trots op. Dit is een belangrijke mijlpaal, die bevestigt dat we op koers liggen om de doelstelling voor het hele jaar te behalen", zei CEO Michiel Langezaal in een toelichting.

De onderliggende EBITDA steeg van een verlies van 2,7 miljoen euro in de eerste helft van 2022 naar een winst van 2,8 miljoen euro in het afgelopen halfjaar, terwijl het nettoverlies iets kleiner werd op 10,3 miljoen euro, van 11,4 miljoen euro een jaar eerder.

Fastned boekte een omzet van 26,1 miljoen euro, wat een stijging op jaarbasis betekende van 108 procent. De brutowinst nam ook fors toe, met 152 procent tot 19,6 miljoen euro.

De omzetstijging is te danken aan de sterke groei van de markt voor batterij-elektrische voertuigen (BEV) in de belangrijkste markten en een versnelling van de groei van het aantal stations, wat resulteerde in een groei van 86 procent van het aantal oplaadsessies, aldus Fastned.

In de eerste zes maanden van 2023 kwamen er 28 nieuwe laadlocaties bij, waardoor het totale aantal locaties uitkomt op 272.

Fastned had eind juni 132,6 miljoen euro in kas, waarmee het voldoende financiering heeft om zijn netwerk uit te breiden naar 400 laadstations. De operationele kasstroom was eind juni 2,5 miljoen euro negatief, maar dat was wel een verbetering ten opzichte van een jaar eerder, toen de operationele kasstroom 8,3 miljoen euro negatief was.

Het aandeel sloot woensdag op 28,20 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Fastned opent grootste snellaadstation in Nederland
 2. Fastned nog jaren verlieslatend door moeilijke markt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FASTNED kopen verkopen

75% zegt verkopen

12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Cyrus de Grote 17 augustus 2023 09:39
  quote:

  Bonus aanbieding schreef op 17 augustus 2023 09:19:

  LET OP HET RESULTAAT H1 2023 BEDRAAGT RUIM 10 MILJOEN VERLIES !!! Langezaal overtreft zichzelf qua suggestieve berichtgeving. Wanneer wordt hier door de AFM ingegrepen of doen we dat niet vanwege de betrokkenheid van de familie Lubbers?
  De titel is inderdaad niet helemaal duidelijk, maar als je 30 seconde besteedt om te lezen, is het heel duidelijk dat het om positieve EBITDA gaat, niet positieve nettowinst.
 2. mrC2 17 augustus 2023 10:42
  Zouden ze ooit echt winst gaan maken? Ik vraag het mij nog steeds af. Over een paar jaar moeten de laadstations technisch allemaal vervangen worden. 400 miljoen geinvesteerd zou een winst van 20 mijoen per jaar moeten geven om 5% te halen. O het verlies van voorgaande jaren goed te maken moet dat een aantal jaren 10% zijn en dan heb je nog een beperkte marge.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.