Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: teleurstellende cijfers SBM

Beursblik: teleurstellende cijfers SBM
Beeld: SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft teleurstellende halfjaarcijfers gepresenteerd. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING donderdag in een rapport. 

Hoewel de omzet afgelopen halfjaar in lijn was met de verwachtingen, schoot de EBITDA daar duidelijk onder, aldus ING. De bank rekende op 558 miljoen dollar, de consensus lag op 526 miljoen dollar en SBM rapporteerde 457 miljoen dollar. Die tegenvaller was het gevolg van de daling van de EBITDA bij Turnkey van een winst van 16 miljoen dollar vorig jaar naar een verlies van 37 miljoen dollar afgelopen halfjaar. En, zo concludeerde Mulder, de druk op dit vlak houdt nog altijd aan. De maatregelen die SBM nam, waren onvoldoende, aldus de analist.

Maar volgens Mulder stelde ook de divisie Lease and Operate teleur. De bank rekende op een stijging van 9 procent, maar SBM bleef steken op 4 procent.

Ondanks de teleurstellende resultaten, heeft SBM wel de outlook voor 2023 herhaald. SBM rekent op een omzet volgens de directionele methode van meer dan 2,9 miljard dollar, waarvan circa 1,9 miljard dollar afkomstig van Lease & Operate. Turnkey zal meer dan 1 miljard dollar bijdragen. De oliedienstverlener rekent daarnaast nog steeds op een EBITDA van ruim 1 miljard dollar. Dit laatste betekent volgens ING dat SBM voor de tweede jaarhelft rekent op een EBITDA van 544 miljoen dollar.

ING handhaaft het koopadvies op SBM met een koersdoel van 17,50 euro. Het aandeel daalt donderdag met 9,2 procent naar 12,57 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore 67% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SBM Offshore

12,090 04 dec
-0,180 -1,47%
Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links