Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg haalt AMG van kooplijst

Berenberg haalt AMG van kooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het advies voor AMG verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 56,00 naar 43,00 euro, volgend op de publicatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf vorige week woensdag.

AMG verlaagde toen de EBITDA-outlook voor 2023 naar een bandbreedte van 350 miljoen tot 380 miljoen dollar, terwijl het bedrijf eerst nog rekende op meer dan 400 miljoen dollar.

"De markt reageerde hier slecht op, met een koersdaling van 16 procent op de dag van de resultaten", zei analist Richard Hatch in een rapport.

"Het management wees ook op een aantal tegenvallers die van invloed zullen zijn op het derde kwartaal, zoals hogere investeringen in een lithiumcarbonaatfabriek en een lagere productie van de Mibra-mijn", zei de analist.

Daarnaast merkte Hatch op dat AMG zijn EBITDA-outlook heeft gebaseerd op de huidige lithiumprijzen. Daar zit volgens de analist een risico. En dat kan wel eens zorgen voor een daling van de consensus. 

Hatch denkt overigens wel dat AMG zijn doelstelling van een EBITDA van minimaal 650 miljoen dollar uiteindelijk zal halen, maar betwijfelt of dit binnen vijf jaar lukt, zoals AMG wil.

De markt voorspelt voor 2023 een winst per aandeel AMG van 5,97 dollar. Berenberg zit daar met 4,88 dollar 18 procent onder.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG Critical Materials N.V. 85% zegt kopen 26 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AMG Critical Materials N.V.

21,380 16:16
-0,580 -2,64%
Premium

Outlook AMG opnieuw verlaagd

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links