Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: solide kwartaal Arcadis

Beursblik: solide kwartaal Arcadis
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft een solide tweede kwartaal achter de rug. Dit oordeelde analist Quirijn Mulder van ING donderdag in een rapport.

"Acradis is opnieuw veerkrachtig gebleken", aldus Mulder. De kwartaalresultaten waren conform verwachting, hoewel er sprake was van een hoog enkelcijferige autonome groei, tegen een lage dubbelcijferige groei een kwartaal eerder.

De EBIT kwam uit op 93 miljoen euro, waar ING op 92 miljoen euro mikte. Het orderboek noemde de analist solide. "Als er zorgen zijn, dan hebben die betrekking op China en niet op de VS en Canada", aldus Mulder, wijzend op het feit dat Arcadis in China erg terughoudend is om werk op te pakken. Ook in het Midden-Oosten loopt Arcadis tegen de nodige uitdagingen aan, ziet de analist.

De kasstroom stond wel wat onder druk door de amortisatie van software, waardoor belastingen met 74 miljoen euro stegen. Onderliggend zei Arcadis dat de kasstroom vlak was, aldus Mulder.

ING heeft een koopadvies op Arcadis met een koersdoel van 47,00 euro. Het aandeel steeg donderdagochtend met 1,3 procent tot 39,66 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Arcadis

46,260 01 dec
+0,200 +0,43%
Premium

Arcadis verrast met ambitieuze doelen: meer omzet, marge én dividend

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links