Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fugro ziet winst en omzet flink stijgen

Fugro ziet winst en omzet flink stijgen
Beeld: Fugro

(ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft in het afgelopen halfjaar de omzet flink zien toenemen en de winst viel hoger uit dan verwacht. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van de bodemonderzoeker.

CEO Mark Heine sprak in een toelichting van sterke resultaten, waarbij alle regio’s hun steentje bijdroegen met “significant hogere marges”. Hierbij profiteerde de onderneming onder meer van betere contractvoorwaarden, een hoger gebruik van activa en betere operationele prestaties, aldus Heine. 

Fugro boekte een omzet van 1.018 miljoen euro tegen 833 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De vergelijkbare omzetgroei bedroeg 24,1 procent. De analistenconsensus rekende op een omzet van 1.015 miljoen euro.

De EBITDA steeg daarnaast van 97,5 miljoen euro naar 160,4 miljoen euro. Hiermee presteerde Fugro duidelijk beter dan de analistenconsensus, die rekende op een bedrijfsresultaat van 147 miljoen euro.  

De EBIT-marge steeg daarnaast het afgelopen halfjaar op jaarbasis van 4,6 procent naar 8,9 procent.

Het orderboek stond eind juni van dit jaar op 1,30 miljard euro, ten opzichte van 1,10 miljard euro een jaar eerder. De operationele kasstroom bedroeg afgelopen kwartaal 10,2 miljoen euro. 

Outlook 

Fugro verwacht dat het dit jaar zal voldoen aan haar doelstelling voor de middellange termijn van een verdere margestijging naar 8 tot 12 procent.

Op 14 november zal de bodemonderzoeker een update geven over de strategie en nieuwe doelstellingen formuleren.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 89% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fugro

16,850 16:48
-0,230 -1,35%
Premium

Ambitieus Fugro

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links