Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: CM.com bijna winstgevend

Beursblik: CM.com bijna winstgevend
Beeld: CM.com

(ABM FN-Dow Jones) CM.com is bijna winstgevend. Dit ziet analist Thymen Rundberg van ING dinsdag in een rapport. 

Rundberg sprak van een neutrale handelsupdate, die het bedrijf vanochtend afgaf. De omzet van CM.com kwam in het tweede kwartaal uit op 65,9 miljoen euro, goed voor een groei van 1 procent. ING mikte op een groei van 10 procent. De brutomarge was met 29,1 procent wel wat hoger dan de voorziene 27,5 procent door ING. 

De tegenvallende omzet werd volgens Rundberg deels gecompenseerd door de beter dan voorziene brutomarge. De zwakte was vooral merkbaar in het CPaaS-segment, aldus de analist, omdat klanten de kosten laag willen houden. 

ING zag de EBITDA aantrekken, dankzij een verbetering van de brutowinst als gevolg van een verbeterde productmix en lagere kosten. 

CM.com verwacht een positieve EBITDA gedurende de tweede jaarhelft, waar eerder nog werd gemikt op een positief resultaat eind 2023. De vrije kasstroom moet gedurende de tweede jaarhelft van 2024 positief zijn.

ING verwacht dat de consensus voor de omzet met circa 5 procent omlaag gaat, maar dat de verwachtingen voor de brutomarges omhoog gaan. De consensus zal al met al wat positiever worden over de EBITDA in de tweede jaarhelft van dit jaar, aldus de analist. 

ING heeft een koopadvies op CM.com met een koersdoel van 12,00 euro. Het aandeel daalde dinsdag met 0,7 procent tot 9,90 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CM.COM 75% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 25 juli 2023 12:26
    Ondanks de matige cijfers gaan de mooie verhaaltjes er kennelijk nog als zoete koek in, getuige de per saldo min of meer vlakke koers.

    PS

    Misschien handig als iemand bij ING Thymen het verschil tussen "genormaliseerde EBITDA" en "echte" nettowinst eens uitlegt, maar dat terzijde ;-)
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links