Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: waarschuwing Renewi geen verrassing

Beursblik: waarschuwing Renewi geen verrassing
Beeld: Renewi

(ABM FN-Dow Jones) Renewi heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en de winstgevendheid onder druk zien staan, maar dat is geen verrassing. Dit stelde analist Joren van Aken van Degroof Petercam donderdag.

"De kwartaalupdate bevatten doorgaans weinig nieuwe informatie. En ook ditmaal zagen we niets schokkends", aldus Van Aken.

De EBIT daalde op jaarbasis door lagere prijzen voor secundaire grondstoffen, wat Van Aken ook wel had voorzien.

Sinds september 2022 zijn die prijzen gestabiliseerd, aldus Renewi. Degroof meent dat dit gunstig zal uitpakken in de tweede jaarhelft. Van Aken rekent op een stijging van de EBIT op jaarbasis in de tweede jaarhelft.

Renewi zei donderdag dat de ramingen voor dit jaar in lijn zijn met de analistenverwachtingen. De consensus rekent volgens Degroof op een omzet van 1,97 miljard euro en een EBITDA van 257 miljoen euro.

Van Aken kijkt al uit naar de beleggersdag van Renewi in oktober, als het bedrijf meer inzicht zal geven in hoe het de omzet in vijf jaar naar 3 miljard euro moet groeien.

Degroof herhaalde het koopadvies op Renewi met een koersdoel van 10,00 euro. Het aandeel daalde donderdag 0,3 procent naar 6,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI 53% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

RENEWI

6,900 04 dec
-0,100 -1,43%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links