Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deutsche Bank haalt Euronext van kooplijst

Deutsche Bank haalt Euronext van kooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor Euronext sterk verlaagd van 103,00 naar 69,00 euro, en verlaagt het advies van Kopen naar Houden, omdat de analisten weinig aanjagers voor de koers zien in het huidige bedrukte marktklimaat.  Dit bleek donderdag uit een rapport van de Duitse bank.

Het aandeel is relatief goedkoop op bijna 64 euro, maar de kans op een externe impuls is niet groot, denkt Deutsche Bank.

Euronext heeft de afgelopen tien jaar goed werk geleverd door te groeien en de activiteiten diverser te maken. Toch blijft de handel in contante effecten en bijbehorende activiteiten zoals settlement en clearing belangrijk. Daardoor blijft de omzetgroei volatiel.

In het huidige bedrukte marktklimaat verwacht Deutsche Bank opnieuw een daling van de omzet en winst in het tweede kwartaal.

De schuldpositie van Euronext blijft een beperking voor eventuele overnames en aandeleninkopen, merkte de bank verder op. Ook zijn er weinig aantrekkelijke doelwitten, volgens Deutsche, en het recente bod op Allfunds zorgde voor verwarring.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Euronext

76,800 01 dec
+0,600 +0,79%
Premium

Euronext heeft zijn zaakjes uitstekend op orde

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links