Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: slimme overname van KPN

Beursblik: slimme overname van KPN
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft een goede stap gezet door de Nederlandse tak van Youfone over te nemen, maar de deal moet nog wel goedgekeurd worden. Dit stelde analist David Vagman van ING donderdag.

KPN krijgt er met de overname 540.000 Nederlandse klanten bij. Volgens ING levert dit een plus van 10 procent aan mobiele klanten op, al zal de gemiddelde omzet per klant wel lager liggen.

"We zijn vooral benieuwd of toezichthouders wel akkoord gaan met de deal, aangezien de telecommarkt al is geconsolideerd van vier naar drie mobiele spelers, na de overname van Tele2 door T-Mobile", aldus Vagman.

Als de deal wordt goedgekeurd, is dat positief voor KPN, omdat dit bijdraagt aan het prijszettingsvermogen. De overname komt wel enigszins als een verrassing voor Vagman en beperkt de ruimte voor KPN om aandeelhouders te belonen.

ING heeft een Houden advies op KPN met een koersdoel van 3,50 euro. Het aandeel KPN koerste donderdagochtend 0,6 procent lager op 3,16 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 100% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,138 08 dec
-0,008 -0,25%
Premium

Dividend KPN gaat de komende jaren stevig omhoog

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links